Monday, March 2, 2015

Στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη Επίσκεψη Τμ Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΦΑ



Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τις βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Ιωάννα Γαϊτάνη, κλιμάκιο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αθήνας, την Ιωάννα Κούρτοβικ εκ μέρους του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, καθώς και μέλη του Τμήματος, επισκέφθηκαν τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών (Π. Ράλλη). 

Οι 182 μετανάστες που κρατούνται εκεί έχουν ξεκινήσει αποχή από το συσσίτιο, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση της κράτησής τους σε απαράδεκτα κελιά με έντομα, τσιμεντένια κρεβάτια, χωρίς γιατρό και με στέρηση της πρόσβασης ακόμα και σε αποχωρητήριο μετά τις 12 το βράδυ. Πολλοί από αυτούς έχουν συλληφθεί για πολλοστή φορά, και κρατούνται μόλονότι έχουν συμπληρώσει 18μηνο. Ανάμεσά τους, οροθετικοί και βαριά ψυχιατρικά περιστατικά που θα έπρεπε να νοσηλεύονται, αλλά και άνθρωποι που έχουν ζητήσει να γυρίσουν στα σπίτια τους μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περιμένουν όμως ακόμα τα έγγραφά τους από τις πρεσβείες.

Την ερχόμενη Κυριακή τα κρατητήρια της Διεύθυνσης θα επισκεφθούν και πάλι γιατροί από το Κοινωνικό Ιατρείο, προκειμένου να εξετάσουν ασθενείς, και μέλη του Αλληλεγγύη για Όλους, για να αφήσουν ρούχα και σκεπάσματα. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του ταξίαρχου κ. Ι. Φραγκίσκου, από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να βγαίνουν οι πρώτοι μετανάστες, αφού υποβληθούν στις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

No comments:

Post a Comment