Wednesday, January 22, 2014

άλλο ένα μακελιό στο Πακιστάν

Αυτή την στιγμή χιλιάδες κόσμος έχουν μαζευτεί στο κεντρικό δρόμου της πόλης
Κόετα του Πακιστάν και διαμαρτύρονται καθιστικά και σιωπηλά για το χαμό των 28 ατόμων, μεταξύ τους παιδιά και γυναίκες. Καθώς και το Δημοκρατικό Κόμμα των Χαζαρά  έχει καλέσει τον κόσμο σε πορεία διαμαρτυρίας. Επίσης το Συμβούλιο των Ενωμένων Μουσουλμάνων (Γουάχδατολ μοσλεμίν) ανακοίνωσε τρεις μέρες πένθος.
Στην χθεσινή επίθεση στο καραβάνι που ερχόντανε από το Ιράν προς την πόλη Κόετα του Πακιστάν, σκοτώθηκαν 28 άτομα και τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά άλλα 40. Αναμένεται να αυξηθούν αριθμός των θυμάτων.


Η μειονότητα Χαζαρά στο Πακιστάν πολύ συχνά γίνεται στόχος επίθεσης από τους τρομοκράτες Ισλαμιστές οι οποίες ανήκουν στους Ταλιμπάν Αλκάϊντα. Ό λόγος είναι ότι η μειονότητα έχει διαφορετική εμφάνιση (φίλη) και διαφορετική πίστη (θρησκεία). Τελευταία χρόνια έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από 2000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά Χαζαρά και πάνω από 1000 τραυματίες. Ενώ δεν έχουν συλληφθεί κανένας τρομοκράτης από τις αρχές του Πακιστάν. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν δείχνει φανερά ανοχή στην βία απέναντι στην συγκεκριμένη ομάδα και πολλές φορές οι τρομοκράτες έχουν υποστήριξη των αρχών.


No comments:

Post a Comment