Wednesday, September 22, 2010

Κάλεσμα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων στχετικά με το γεγονότα στην περιοχή γύρω από την Πλατεία Αττικής

Αγαπητοί φίλοι
Τον τελευταίο καιρό, Η περιοχή γύρω από την Πλατεία Αττικής, ( Αγιο.Παντελεήμονα....) χώρος στον οποίο ζουν, δουλεύουν και κινούνται χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, θυμίζει όλο και περισσότερο πεδίο δράσης παρακρατικών οργανώσεων. Μόλις πέσει ο ήλιος, ομάδες πολιτών οπλισμένες με ξύλα και σίδερα, βγαίνουν έξω με ένα και μόνο σκοπό: να χτυπήσουν οποιονδήποτε αλλοδαπό βρεθεί στο δρόμο τους.

Τέτοιες επιθέσεις δεν είναι καινούργιες, έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, τον τελευταίο καιρό όμως είναι πια καθημερινές και ανεξέλεγκτες. Αν και το πρώτο που πάντα κάνουμε είναι να ενημερώνουμε την αστυνομία, αυτή δεν έχει καταφέρει να συλλάβει ούτε ένα άτομο, με αποτέλεσμα όσοι κάνουν τις επιθέσεις αυτές να αισθάνονται στην κυριολεξία προστατευμένοι.

Καθημερινά κάνουμε μεγάλο αγώνα να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά κυρίως, να εμποδίσουμε φαινόμενα εκδίκησης και αυτοδικίας. Το πρόβλημα όμως είναι μεγάλο και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Θέλουμε τη βοήθειά σας.

Σας καλούμε σε συνάντηση την Πέμπτη 23/09 Στις 11:00πμ στα προσωρινά γραφεία του Φόρουμ, στην οδό Αδμήτου 28, στην Αττική « δίπλα στη στάση μετρό αττικής» Θέλουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί, ώστε ενωμένοι να προσπαθήσουμε να αντιμετοπίσουμε τις ρατσιστικές αυτές επιθέσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όλους μας. Στην συνάντιση θα βρίσκοντα τα θύματα των επιθέσεων και κάποιοι κάτοικοι της περιοχής. Επίσης θα προβληθούν βίντεο και φωτογραφικό υλικό απο τα τελευταία σοκαριστικά γεγονότα.

Τηλ. Επικοινωνίας : 6948408928

No comments:

Post a Comment