Friday, August 6, 2010

Εκδηλώσεις: 20 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα του Πρόσφυγα

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,
το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και
το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων


Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2010

Φωτογραφίες

«Πατρίδα» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου, σε αναγνώριση των δοκιμασιών που αντιμετωπίζουν πάνω από 40 εκατομμύρια ξεριζωμένοι ανά τον κόσμο. Περίπου 10 εκατομμύρια από αυτούς είναι πρόσφυγες που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας.

Στόχος μας στην Ύπατη Αρμοστεία είναι να τους βοηθήσουμε να βρουν μια νέα πατρίδα και να χτίσουν ένα νέο μέλλον μέσω της μετεγκατάστασης, του εθελοντικού επαναπατρισμού ή της ένταξης στη χώρα ασύλου. Τις περισσότερες φορές, και όταν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, οι πρόσφυγες προτιμούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους. Παρ’όλ’αυτά, κι ενώ σε πολλές χώρες οι συγκρούσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται, η αναζήτηση νέας πατρίδας και ένα νέο ξεκίνημα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.

Φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δοκιμασίες των ανθρώπων αυτών και για να τονίσουμε, εκ μέρους τους, τη βοήθεια που χρειάζονται. Στην Ελλάδα, διοργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου και Τελετή Βράβευσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στο περσινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τους πρόσφυγες, στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιουνίου. Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις (ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις) που θα διοργανωθούν στη Μυτιλήνη το διήμερο 19-20 Ιουνίου. Από την πλευρά του, το "Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων" διοργανώνει εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στην Αθήνα (Πλατεία Κουμουνδούρου), την Κυριακή 20 Ιουνίου.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τι σημαίνει να είσαι ένας από τα εκατομμύρια αυτών των ανθρώπων. Και σας καλούμε επίσης να συνεισφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή.

Βοηθήστε μας για να τους βοηθήσουμε να βρουν έναν τόπο για πατρίδα...



Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

20 Ιουνίου- Παγκόσμια ημέρα του Πρόσφυγα

16/06/2010
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, με αφορμή την 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα, σας καλεί στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, σε συνεργασία με οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ασύλου και με κεντρικό σύνθημα:

Είμαστε πρόσφυγες, όχι «λαθρομετανάστες»! Ελάτε να μας γνωρίσετε!

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κουμουνδούρου, την Κυριακή 20 Ιουνίου, από τις 19.00 ως τις 23.00

Το κείμενο της εκδήλωσης
Οι αφίσες
poster_questionofimage
refugee_day_poster_2010
Το τελικό πρόγραμμα

http://www.gcr.gr/node/475

No comments:

Post a Comment